marți, 14 decembrie 2010

myth busters - hazul de necaz la romani - failed .

poporul roman rade in hohote de vreo 2000 de ani . rade de se caca pe el . rade ca prostu.
generatiei mele i-a fost insuflata teoria conform careia "hazul de necaz" , alaturi de "dor" , "balada" si alte asemenea , e o veleitate proprie si unica a romanului autentic . cica noi avem o ramurica-n plus la ADN - aia care-ti da puterea sa razi cand esti in cacat pana la ochi . in cacat de jos in sus .
"hazul de necaz" este ultima reduta a rezistentei romanului . si cica una impenetrabila .

probabil ca "hazul de necaz" isi are originea la daci . daca nu ploua , spre exemplu , gloriosul stramos se hotara sa-l trimita pe fi-su la zamolxe , la o discutie , tragandu-l prin sulite . la fel de simplu precum l-ai trimite dupa bere la nonstop . evenimentul provoca hohote de ras in toata adunarea . probabil ca si mama victimei radea cu lacrimi la bairam . ei nu zau ?!

folosit vitejeste ca scut , "hazul de necaz" ajunge la apogeu , fara dubiu , sub comunisti si ceausescu .
atunci am ras cel mai tare . maaamaa , ce distractie ! ce ne mai radeam .. ce vremuri vesele . milioane de bancuri despre cartela de paine , crevetii din alimentare , numerele cu sot sau fara , securisti si dictatori . cozile la tacamuri de pui transformate in adevarate cenacluri de umor soptit la ureche.
ce nu te omoara te intareste . tradus in romana - ce te fute-n cur te gadila . si te veselesti .
aceasta veritabila baricada a rasului idiot a inlocuit crampele provocate de foame cu dureri de burta si lacrimi de ras .

"hazul de necaz" creste si se adapteaza vremurilor . acum facem misto , prea mult misto , de mai prostii din jurul nostru . in lipsa de alta reactie . blazat .
eu ma scald in povestea asta zi de zi . roman autentic .
identific "necazul" - spre exemplu perversa de targu ocna , sau adrian copilu minune - si lupt vitejeste . fac misto pe facebook . asta in loc sa le fut muma-n cur de jegosi .
nu ! din slabiciuune , fac misto . practic particip la explozia celebritatii unor suboameni . hranesc necazul razand de el .
a rade de mai prostii de langa mine nu face decat sa-mi confirme pozitia de mai mare prost . neputincios altfel .

la fel de slab ca poporul asta , de multe ori ingenuncheat pe coji de nuca , care alege sa-si foloseasca ultimul dram de energie ptr a se auto-gadila la talpi , sa rada , in loc riposteze .

2 comentarii:

  1. hehe....da...este pe unda mea. e o alta replica pe care o dau mereu.desi pare din alta discutie, ne-a fost inoculata si sintagma " nici o tara nu e mai frumoasa decat romania" ( cu r mic), dar nu face parte decat dintr-un sistem de replici date de impotenti si frustrati ( comunisti sau nu) pentru niste dobitoci ca noi, ce le repeta pe un ton mai fals decat falsa mea pudoare. "hazul de necaz" este una dintre cele mai proaste inventii. facem haz de necaz printre ani, in timp ce suntem de hazul " celorlati" sau "de necazul" altora. ne trezim in al 12 ceas ca am vrea sa urlam si sa facem, sa ne certam si "sa punem mana", tanjind dupa clipa cand puteai...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu degeaba au mai inventat romanii(actuali) o alta vorba de duh :

    "las-o mah ca mergea asea "

    RăspundețiȘtergere