marți, 29 iunie 2010

cam pe cine as impusca eu cu proces sumar . partea 2 . adica tot prima .

- pe designerul / arhitectul celebrului grup statuar din pieptanari cu ursul polar intre palmieri (spre deliciul votantului unanim din sector - domne , se vede , astia a facut ceva !!) alaturi de minerul care sapa intr-o grota in fata cimitirului bellu , la mica distanta de fantana arteziana turcoaz facuta din amenzile mele de circulatie , dedicata lu mama si lu tata fostului mare primar mihalache de catre mihalache . as zice iar ca futu-i gura ma-sii de tara , dar ma abtin .

cam pe cine as impusca eu cu proces sumar . partea 1 .

- pe bulevardul stefan cel mare (d-aia!)
- pe badigardul cu costum visiniu-grena , cu baston si sprai de ochi , cu atitudine de robocop , care ma intreaba in fiecare dimineata cine pula mea sunt si unde ma duc . cand ma duc la firma mea .
- pe prietenii mei , nu dau nume , pe care-i intreb de cateva zile , insistent , de unde fac rost de 2-3 milioane de parai si dau din umeri ca prostii . clar am probleme de anturaj . mi-a zis mie bunica-mea ...
- pe mine
- pe animalu care a inventat locurile de joaca (ptr copii?!) cu scari si topogan si lemne cu lanturi care se misca haotic , in care trebuie sa intri sa-ti recuperezi fiul , spre distractia / hohotul miilor de femei bune care se plimba prin parc (si care sigur erau disperate dupa tine pana la momentul in care trebuie sa te dai pe topogan , ca altfel n-ai cum sa cobori)
- pe mine iar , ca prima data m-as feri ca matrix.

luni, 28 iunie 2010

am un fan fanatic . il cunosc . nu-i in apele lui .

dragos giurgiu se afla pe lista persoanelor interesate de blogul lui dragos giurgiu . adica asta , al meu . cum o fi ajuns el acolo , apasand cu pricepere butoane numai de el stiute la tastatura - habar n-am . oricum , nu reusesc sa-l dau afara - neam ... si m-a disperat - de fiecare data cand fac o postare ma ciocaneste pe creier cu tot felu de pareri , de-mi vine sa-mi bag picioarele in el de blog , scris ,internet .

sâmbătă, 26 iunie 2010

test de perspicacitate




descoperiti , in max 30 de secunde , 5 elemente care deosebesc personajul din imaginea data de un potential sef de promotie la conservator (sectia balet).

vineri, 25 iunie 2010

muzica adevarata n-are varsta

mi-e rusine de mor de oamenii civilizati care traiesc pe o raza de 500 de m de noi .
sasha a invatat sa manevreze butonul de volum de la boxe .
si asta n-ar fi fost mare problema daca n-ar fi descoperit , in aceeasi zi , ca mihai constantinescu e idolul lui (pentru cei care - ignoranti penibili - nu stiu , asta e cel care a lansat hit-ul "iubiti si cainii vagabonzi" cu vanzari record de peste 58 de albume in toata cariera - vreo 2 le-a cumparat ma-sa )

o lume minunaaaaata in care veti gaaaaaasiiiiii - nuuuuumai copiiiiiiiiiii .....


ma sinucid pe mine , io singur .

ploua de-o saptamana la mine-n sat .

vreau sa vand partea mea din wc-ul public din parcul titan

m-am gandit eu asa - statul roman are o gramada de proprietati , nu ? are .
statul = cetatenii romaniei . eu sunt ( cum dracu s-o fi nimerit ?! ) cetatean roman .
asta inseamna ca detin a 1/23.000.000 parte din patrimoniul public al romaniei .

ba , vreau sa vand partea mea ! oricui pe oricat . adica , mai exact - vand partea mea din varful omu , din autostrada soarelui , din orasele caracal si baicoi (de care , chiar m-am gandit - n-am nevoie) .
vand tot . nu-mi mai trebuie nimic . imi iau banu si ma car la plaja in bahamas . ramaneti , fratilor , voi ..

chiar vreau sa consult o casa de avocatura . mi se pare o chestiune logica de drept comercial (poate) . practic , daca sunt posesorul a ceva (chiar si asa in indiviziune) - de ce n-as putea dispune dupa bunul plac de averea mea ? gasesc io client , vreun chinezoi , afgan ceva , sa ma inlocuiasca la PIB .

hai ca pun acum anunt pe ebay. cunoscutii au drept de preemtiune .

joi, 24 iunie 2010

design

lucrez de cateva saptamani la un proiect foarte amplu . ceva ce cu siguranta va revolutiona lumea , in multe sensuri - un sistem de alarma ptr portofel . orice inventie vine in urma constatarii unei necesitati . mie imi e necesar - zilnic , cineva ma executa la bani avand , pana la urma , bunul simt de a mai lasa ceva marunt . nu ia niciodata tot . deocamdata sunt , cum spuneam , la stadiu de design . cum va functiona :



- ac minuscul care inteapa mana plina de tupeu a infractorului = rol de protectie (poate se retrage dar nu cred ) - daca nu - va recolta instant probe adn.

- sistem de transmitere date - adn trimis catre telefonu meu samsung de 50 de ron luat pe punctele din factura care la randu lui telefonu va afisa mesajul - boule , tu dormi si cineva , stii tu cine , isi ia bani de rochitze si pantofi .

- manutza mecanica pe sistem hidraulic care se desira instant si da o palma dupa ceafa individului abject care opereaza . si bobarnac in nas .

- sistem de monitorizare gps montat individual pe fiecare bancnota mai mare de 50 ron (ptr ca am observat ca ptr celelalte nu exista interes ) , atasat unui monitor de 82 cm ascuns cu grija sub perna .



nu mai am mult . cand sunt gata anunt . o sa am si o calculatie de costuri pentru cei interesati . nu stiu de ce dar am convingerea ca va fi un succes de piata .

hai pa ca am treaba .

a gresi e omeneste . dar chiar sa nu-mi iasa , frate , niciodata ?!

alegerea numelor copiilor mei a fost un proces mult dar muuult mai simplu decat ceea ce trebuie sa decid saptamanal (cel putin) la kaufland . sa umpli un cos de tot felu de nimicuri nu-i mare lucru . mai ales cand ai o lista lipita cu superglu pe frunte pentru ca esti bou si uiti sa iei iaurt pentru copii dar niciodata bere - animalule . destinul te aduce insa , la final , in fata celor 15 case de marcat .
de obicei ma opresc in locul cu maxima vizibilitate - trag aer in piept , creierul mi se oxigeneaza si simt cum e gata sa primeasca datele necesare - pentru ca nu trebuie sa te lasi la voia sortii - trebuie ales matematic si io asa fac . ce-i important de luat in calcul :

- nr de persoane la coada
- varsta casieritei - eventual sclipire / sau nu de oarecare inteligenta umana in ochi .
- media de varsta si sexul alora de la coada
- medie ponderata a nr de ghertzoi / coada
- volum de cumparaturi / individ
- marimea posetei doamnei cu paru violet si coc in care ar putea sa-si piarda-n pula mea portofelu.
- daca ai sau nu chef sa te duci repede acasa sa te futa copiii la cap .
mai sunt si altele , dar , fara ofensa , nu cred ca le puteti patrunde . sunt doar pentru initiati .
aici , totul intra in matrice , prin fata ochilor imi curg siruri nesfarsite de 1 si 0 ...... (daca-i nevasta-mea cu mine ma intrerupe intotdeauna brutal - iar te-ai oprit ca prostu ?! ) - gata - casa 2 ! evident , totul merge conform planului - produsele curg , oamenii au banii pregatiti , fix , casiera manevreaza butoanele ca un robot - am ajuns . aici , de obicei , ma uit superior la nevasta-mea - vezi ? ...

cateva minute mai dureaza , scuze , s-a terminat rola de la casa de marcaj ... daca doriti , puteti merge la casa 5.

p.s. invariabil , la farmacie , reusesc sa ajung tot timpul in spatele vreunui administrator de azil de batrani care cumpara medicamente compensate pentru 127 de pacienti / intreg anul .

miercuri, 23 iunie 2010

maine fac politica

care stii de unde-mi cumpar si io o vuvuzela d-aia , o toba mare si 235 de badigarzi cu muschi , ca maine am treaba - vreau sa trag o fuga pana la cotroceni sa-l intreb pe bou ala de basescu pentru ce tine el sa puna borduri noi pe cheiul dambovitei la centura , langa groapa de gunoi glina , unde nici vrabia nu trece ?

hai rapidu !!

casc gura la internet si mai trag un ochi la fotbal , ca deh , e important acum .
imi aduc aminte comentariul lu bunica-mea (Dzeu s-o ierte , saraca ) , prin 91/92 - cand , adusa in bucuresti , singura acasa intr-o seara ,nu stia sa schimbe programul , ne povestea ce-a vazut la tv :
s-o aratat frumos , maica . au fugit niste baieti dupa o minge , pe un camp , toata seara . s-o mai impins , s-o mai certat - ba pe unu cred ca l-o dus la spital ca nu s-o mai sculat intreg dupa ce s-o proptit in altu care cred ca era mai bine mancat . niste oameni tipau la baietii astia care fugeau. a fost frumos . bine ca s-o impacat la sfarsit , ca nu stiu ce aveau de impartit , s-o pupat si s-o luat in brate . unu plangea . cred ca i-o fi murit ma-sa sau cine stie ... saracu ...

hold up

sunt fascinat de individu care a fost arestat ptr ca , la el la tara , acolo , pe camp , a sapat un sant adanc de vreun metru , lung de 40 de metri (!!!!!) , singur - el cu cazmaua lui , ca sa fure un fir de cupru sa-l vanda la REMAT. firu cantarea vreo 4 kile .
sau de aia care au demontat o bucata din liniile ferate , pe la dorohoi , si au carat sinele acasa sa-si faca grinzi la grajd . la ancheta unu din ei a declarat ca a gasit sina de tren pe drum , in fata casei , sprijinita de gard ?!
cica asta-i tara normala .

jur ca pana maine nu mai joc poker in viata mea !

pe saitul de poker pe care donez eu bani cetatenilor lumii anonimi (e criza si la ei , saracii , n-are oamenii , poate , de-o paine ..) joaca simultan vreo 200.000 de oameni . inghesuiala mare .
nu stiu cum dracu m-au luat patronii de la pokaru asta la ochi ca , sunt absolut sigur , imediat ce ma conectez , un negru mic , cocosat si dusmanos apasa niste butoane acolo si ma face de cacat . orice carte am , ii da lu altu una mai buna . nu ca n-as stii sa joc . nooooo !! e facatura .
asa ca fiind expert in anchete m-am interesat care-i treaba . ba , nenorocitii au oameni angajati sa faca praf succesul jucatorilor pe care-i simt ca fiind talentati . suntem deja mai multi care vrem sa facem o plangere la CEDO . prieteni apropiati . ce fac astia - ptr fiecare individ potential pericol (ca mine - de exemplu) angajeaza 3 oameni pe care-i platesc sa urmareasca cand intri la joc (calculul e simplu - astia nu stiu cand vrei sa joci - ziua are 24 de ore - 8 ore programul de lucru , deci 3 oameni ) . ei bine , astia 3 belesc ochii la un monitor , vad cand intru io si actioneaza prin metode specifice - ii dau lu jurgen din germania (o secunda , va rog ..- fututiguramatiidespalacitdeneamtjegosulesimortiimatiicareteafacutcadacateprindanimaluleofutpecurvaaiadematazzzzzzzzgatiimatii!!
- gata ) ,
ii dau 2 asi .

sunt epuizat.

tocmai ce-am rezolvat o treaba care m-a framantat toata ziua - ca azi n-am prea avut treaba - nu se inchidea usa la frigider . oricat m-am proptit cu umaru si cu karate in ea - nu se lipea - ba , futu-i neamu ma-sii !! - ce fac acu ? - scot oala de ciorba (ma omoara nevasta-mea - a muncit 6 ore jumate sa faca fiertura aia in uichend si nu se atinge nimeni de ea , cred ca-i de colectie ), pun untu pe balcon , arunc bucata aia mare de slanina din care mananca soacra-mea in fiecare an (incepand din 1999) cand ma viziteaza ? pula mea... nu-i usor .
asa ca m-am sacrificat din nou si am decis - beau baxu asta de 6 beri acum - tu-i gatii ma-sii ca trebe sa fiu io ala care sa le ia pe toate asupra lui tot timpu !!! - nu mai pot ..

marți, 22 iunie 2010

la asta n-am gasi titlu . nu vreau.

maine se incheie (sper din tot sufletul ca nu ultima) vizita in Romania a Dlui Bruno Landesberg , 90 de ani , colosal personaj de talie internationala - industrias , filantrop renumit , protector al scolii si artelor , absolvent Harvard , membru a numeroase Academii , Consul Onorific al Romaniei , refugiat din Romania ,ajuns dupa al 2 lea razboi in Israel unde a creat un imperiu cu ramificatii in toata lumea . Personaj respectat (si asteptat!!) in toata lumea , despre care s-au scris carti , o istorie vie .
a stat aici vreo 6 zile (n-a interesat pe nimeni) , putin in Bucuresti , in rest a tinut sa revada Cernauti , Suceava si Radauti , locuri de care e legat adanc .
asta seara ne-a invitat la masa la o carciuma oarecare de pe magheru . am reusit sa vorbim putin intre interviurile date , pe rand si cu rabdare , copiilor mei (Sasha l-a tras insistent de urechi). era fericit . gasise o Romanie pe care o descria bland si tolerant ca fiind "altfel" - n-am insistat . la final m-am oferit sa-l duc la aeroport a doua zi - nu e cazul , merci , ma descurc ..

am plecat trist si descumpanit . nu stiu exact de ce .. dar nici o problema - maine , la cafea , imi revin total - pe prima pagina in ziar sigur voi gasi un articol cu tate si pizda despre adelina varciu sau cel putin un amplu editorial despre vacanta in tenerife a marelui artist adrian copilu minune asteptat la aeroport de zeci de ziaristi si fotografi si stoluri de fani . sa ma fut in el de popor fara radacini si fara valori .

luni, 21 iunie 2010

betia celebritatii (furtunu - parte 2 , si ultima . gata)

fireste , povestea cu furtunul mi-a adus celebritate . era normal . vecinii care n-au asistat au fost cu siguranta , imediat , informati de cei ale caror hohote le auzeam in timpul luptei . stiam ca sunt alaturi de mine - la fiecare miscare calculata de-a mea , in care imputinam puterea demonica a bestiei , asistenta (oameni pasnici , nefamiliarizati cu scene dure ) radeau fericiti . asta mi-a dat putere.
incepand din ziua aia am studiat cu interes medical reactia omului simplu in fata celebritatii - am inteles imediat ce ieftin gandeam cand blamam , profan , autosuficienta unor oameni celebri , asemenea mie . fratii mei !! - beckham (in fond , ce mare cacat face asta ?! - alearga o ora jumate dupa o minge ... ) , bill gates , axl rose ,sau ala , cum pula mea il cheama ? - ala... acum ii inteleg . a doua zi dupa treaba cu furtunu lumea din jur m-a privit altfel - vecinii mei n-au mai avut cutezanta de a ma saluta de la egal la egal precum o faceau zilnic- capul plecat si zambetul umil / timid , intr-o parte - imi consolideaza pozitia . sunt acolo sus . am reusit . portarii nu mai indraznesc sa-mi deschida usa - cu siguranta stiu ca nu pot atinge ceea ce urmeaza sa ating io , sunt simpli muritori ..(sau poate se intreaba - oare vrea sa intre ?!/ oare vrea sa mai stea in fata casei ?! - nu ma bag ..., nu-i de nasu meu ..) . administratorii m-au rugat sa apelez negresit la ei cand mai am treaba cu gradina sau orice alte lucruri prin casa - cu siguranta simt sa protejeze un om special . un ales .

as fi ingrat / ipocrit sa spun ca noua postura in care ma aflu nu ma gadila . daca n-as fi un tip extrem de echilibrat psihic as spune ca celebritatea m-ar putea duce la cine stie ce actiuni disperate - droguri / excese / homosexualitate . dar nu . raman acelasi om simplu , ancorat in cotodian .

raman , totusi , eroul copiilor mei . (furtunu - partea 1)

ala care a inventat udatul gradinii cu furtunul a fost cu siguranta un criminal nenorocit , o minte diabolica . iar eu , personaj nevinovat si gospodar i-am cazut in capcana cu inocenta .
2 ore la bricostore am disperat jumate dintre angajati pana am potrivit cap la cap un furtun de 50 m , vreo doua garnituri si un carucior pentru furtun cu care m-am dus mandru si fericit acasa , hotarat ca seara , sa-mi iau cateva beri si sa ud . atat am vrut , sa ud , ce-i mult ?!
ei bine , nevasta-mea si copiii au respectat momentul , pana si soacra-mea a tacut cateva minute cand m-am apucat sa montez instalatia . totul parea banal - am montat in vreo ora jumate cacatu ala de carucior urmand indicatiile desenate ale unei alte minti bolnave (trebuie sa ai cel putin master in mecanica sa-ti iasa exact ca-n prospect - au ramas cateva piese care sigur n-ajuta la nimic , evident puse acolo sa te incurce ). dupa care , treaba cea mai simpla - sa rulez 50 de metri de furtun pe rola caruciorului . am luat un capat , l-am prin acolo si am inceput sa invart de manivela . aici a inceput totul - furtunul a prins viata . in prima faza s-a desirat pe toata terasa . apoi o bucla m-a prins de picior , incercand sa ma traga ( aproape a reusit ) in noroi . am scapat teafar dupa o lupta mitologica . apoi a sarit la gat si la coaie - fiinta nenorocita . suflet bun , soacra-mea a incercat sa ma ajute . nevasta -mea asista cinica - dand dovada de o lasitate incredibila - m-a lasat sa ma tavalesc sufocat . n-a schitat un gest ... am strigat soacra-mii sa fuga sa se salveze- stiu io ce fac - am puterea de a ma sacrifica pentru familia mea ?! am luptat pana la epuizare apeland la toate talentele mele - curaj , inteligenta , viclenie si nu in ultimul rand tehnica desvarsita . furtun nenorocit , cand si-a dat seama , tarziu , ca nu ma poate sugruma ca pe un pui ( am totusi ceva forta ) - a schimbat tactica - a facut totul sa ma umileasca - se desira in noroi dupa care sarea , mizerabil , pe tricoul meu alb , pe sortul meu de duminica . pe fata , pe maini . intr-un final l-am dovedit . rulat docil pe carucior , bruta imblanzita astepta comenzile stapanului - eu . venise momentul meu . scaunul ,pozitia relaxata, berea , tigari . copiii se oprisera din plans . taticul lor ramane un erou . i-am ordonat neveste-mii sa dea drumu la robinet - umila , impresionata (ii puteam citi admiratia in ochi ) a dat drumu la apa . totul s-a transformat intr-o fantana arteziana - apa tasnea de oriunde numa din capatul furtunului din mana mea nu . parea ca cisterne de apa se varsau din pereti , sareau din gradina - amestec sinistru de apa cu noroi curgea din toate partile . singurul care a inteles valoarea momentului a fost fi-miu , care la 3 ani a dat dovada de un spirit de solidaritate remarcabil , absolut matur , masculin - din dorinta de a fi asemeni tatalui sau , modelului sau , s-a tavalit in noroi pana cand arata exact ca mine .
nu inteleg de ce asta a fost momentul in care nevasta-mea a cedat - mi-a aruncat cuvinte grele , sustinuta de ma-sa , ceva referitor la coeficient de inteligenta / handicap / neputinta . m-am retras superior - asta-i femeia - te lasa balta la primul necaz ( nu-mi aduc aminte sa fi fost asa vehementa cand am schimbat becul in baie , sau cand am pus singur instalatia de lumini in brad , in mai putin de 3 ore ?!! - cand sunt de succes ma idolatrizeaza - urat caracter ..)

joi, 10 iunie 2010

cand o dau , o dau serios .

doi baieti m-au ajutat azi sa car niste mobila. amandoi , cred , fusesera la mare vreo 3 luni recent sau , mai sigur , erau nascuti undeva pe la ciudad de mexico . fara dubii .
am intrat in casa si io , destept , am avut urmatoarea replica - baieti , scuze , nu va uitati in jur , abia m-am mutat si e dezordine - la mine-i ca la tigani !

miercuri, 9 iunie 2010

nicu

nicu ma opreste in fiecare dimineata sa fumam o tigara . de la mine . el n-are , saracu , niciodata , nu stiu cum se face , nu-i problema...am io . de cele mai multe ori imi place sa-l ascult . ardelean molcom , cu trairi lente ,directe si simple . orele sunt grele . 6 dimineata sau 8 , sau 2 noaptea . el e tot timpul acolo ca doar asta-i treaba ptr care a venit de la Baia Mare - sa pazeasca blocu .
ei bine , in dimineata aia chiar n-aveam chef . fusese ziua mea , eram rupt , beat , obosit . m-a lasat taxiul in fata si nicu , ca de obicei , avea ceva sa-mi spuna . de-ale lui ... , numai ca de data asta a insistat , poate , mult mai mult . m-am tinut tare . m-am dus sa ma culc . normal , in fond , era 5 dimineata ..

la 6 nicu a gasit , cu masina , singurul stalp mai solid din Fundeni . a murit pe loc .