joi, 9 februarie 2012

sarmale vs marketing


cand apar acasa cu multe pachete de tigari inca neinventate , cu gust de papaya si neaparat binefacatoare sanatatii umane , altele decat kent 8 - nevasta-mea stie : "iar ai pus benzina la agip , papagale .."

creativul publicitar care a inventat promotia cu domnisoara pornostar de 19 primaveri care te intampina si agreseaza la casieria benzinariei , cand cumperi ciupaciups pentru copii ,ca ( cica ) sa iei 3 pachete de carpati light ca sa castigi o scobitoare , e un animal .

adica daca fetele alea ( care ce dracu or fi mancat cand au fost mici , apropos ?! ) ar vinde cacat imprastiat , doar uitandu-se in ochii mei cu privire de hamster roz ,eu ma moi tot si cumpar tot stocul . ba mai mult , le mai dau si date de contact exacte (fiind sigur , recunosc , ca-mi vor fi cerut mailul si telefonul mobil doar ca sa ma sune dupa program ). ceea ce nu prea s-a intamplat niciodata , adica sa ma sune personalul de la marlboro , de exemplu .
cel mult am primit informatii despre ultimele descoperiri in materie de filtre de tigari , zi de zi .

dar nu despre asta vorbim . o alta forma de marketing agresiv e binecunoscuta promotie de ciocolatele si ciubuce de la casa de marcat a oricarei benzinarii respectabile:

"alimentare aveti ?"
"am ,la pompa 3"
"aha ..baxul de bere , cartusul de tigari , plaiboiul , hustlerul si cele 25 de prezerative le punem pe bon separat ?"
"da . bon separat"
"boooon.. dar o acadea de 1 leu cinzeci nu doriti ? e la promotie ."
la acadele rezist . zic dur , curajos si simplu : nu!

azi , in fata mea la coada , la benzinarie , era genul de om pe care nu cutezi sa-l intrebi cat e ceasu .nu vrei pentru ca mai bine intarzii la nasterea copilului tau decat sa stii cat e ora . sau poti sa-l intrebi daca vrei neaparat sa fii vedeta postum la reportajele cu topoare in craniu de la pro tv , la 5 .
distinsul domn astepta cu banu in mana sa termine nevasta-sa (presupun) de alimentat dacia papuc ,afara . fireste ,asa cum e normal , profesoara de la casa i s-a adresat :
"nu doriti si o napolitana la 1 leu 75 ? ca e la promotie ."


s-a lasat o liniste grava . eu mi-am ascutit simturile precum brus li , asteptand lovituri decisive scapate de sub control . dar nu . omu s-a blocat , fara replica secunde in sir .
s-a uitat in jur , a dat de noi , umili cumparatori de napolitane , a revenit cu privire confuza la fata de la casa si , vadit pus in incurcatura , in loc de asteptata si potrivita fraza lunga continand termeni precum "baga-mi-as" , "napolitana" , "ma-ta" si "cur" etc , a zis timid :

" nu ca am mancat .am mancat sarmale ."

4 comentarii:

  1. am descoperit recent acest blog. mor de ras, la propriu. este genul de umor pe care îl apreciez cel mai mult.umor englezesc, ironie fină. de ce nu ați mai scris?

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc ! am adunat material , promit sa revin cu noutati .

    RăspundețiȘtergere