luni, 15 martie 2010

serbarile zapezii

veneam spre casa . acelasi drum , bariera , claxoane , melteni nervosi , blazati , pipitze in gipuri albe , taximetristi obsedati de curatenie (aia care arunca tot cele prisoseste la locul de munca pe geam , la stop ) si io . ajung intr-un final la ultimul viraj dreapta , acolo unde ma relaxez de obicei , o strada oarecum necirculata , in camp , cu depozite de o parte si de alta . pe banda mea 5-6 masini asteapta , bara in bara , ceva . pe sens opus , aceeasi poveste . ma ridic in scaun sa vad ce se intampla . ambele coloane erau oprite de doua camioane ce stationau in paralel - ceva accident , imi zic ,nasol , si cobor din masina , langa , sa privesc curios . in fiecare camion , in bena deschisa din spate , cativa muncitori se agitau vizibil . si tipau . scandal , imi zic , si casc ochii si urechile mai tare , sa inteleg ce se intampla . masinile din fata mea asteapta cuminti . trec minute bune de urlete pe care incep sa le disting din ce in ce mai vesele , injurii nonviolente , nume strigate - Gica / Petrica ...siiiii (!?) - nu se poate , ma gandesc - bulgari de zapada care zburau intre cele doua camioane . scena a durat , cred , 5 minute . lungi .ce frumos - probabil colegi de santier , cele doua grupuri s-au oprit un pic in mijlocul soselei si au pornit o prieteneasca si nevinovata bataie cu bulgari !! cu zapada din bene .ninsese abundent noaptea trecuta.

Un comentariu:

  1. mie mi se pare frumos...
    acu pe bune...baietii se jucau, cum n-au mai facut-o demult...stii cum e...cred...cand imparti acelasi santier, aceeasi baraca, acelasi pat, poate...te apropii, nu?
    si cand esti sincer, indragostit, nu vrei ca toata strada sa impartaseasca acelasi sentiment sincer cu tine? Ca doar e un moment de expunere maxim, nu se poate mi mult, si daca tot esti public si o "dai pe fata" nu trebuie sa mergi pana la capat?
    Nici nu vreau sa-mi inchipui cum s-a impacat Gicu cu Dorel pentru ca i-a futut ochiu cu un bulgare... Da-i cu niste bere, hai sa ne culcam, ia-ma-n brete, Dorele! au. a u da.

    RăspundețiȘtergere