vineri, 7 ianuarie 2011

sa traiasca nea nelutu !

e 7 ianuarie , sf ion , unspe noaptea si lumina afara ca la 2 ziua pe plaja , la vama , cand a 7 bere iti baga tot soarele-n ochi . toti nea nelutzu din pipera dau cu artificii . ca e ziua lor . asa se face la aristocrati . sa crape vezica in vecin , de icter .

urasc momentul la care vocea dogita a lautarului principal , la nunta , botez , ziua lui georgica , ziua recoltei , etc - anunta maaaaarea surprizaaaa a seriiiiiii :
- toti participantii e rugati sa iasa in curtea carciumii sa vizioneze -
ma , ce-o fi , ma intreb ?! ceva special , clar ! a lesinat mirele ..hehe .. sau s-a furat copilu ?!
armate de comeseni , cu mancarea in gat , ies docili sa tresara speriati la spectacolul suprem - 3 basini de pocnitori luminoase care deranjeaza (si asa prea) fragilul echilibru citadin . rasplatite cu ropote de aplauze .
drama - a vomat minoru , de panica , pe micul costum negru cu papion facut special pentru eveniment. aileeei ..

ba , ce-i cu obiceiul asta ?! adica cineva inca mai crede ca umilul petrecaret chiar se mai impresioneaza la scantei roz pe cer ?

asta-i cheia succesului oricarei petreceri romanesti . artificul . n-ai artificii - n-ai viitor . nu se fute mireasa (virgina) in noaptea nuntii .

dupa care e foarte important meniul .
se stie ca nu-ti mai poti impresiona rudele de la tara decat cu retete binecunoscute lor . sa-i faci sa se simta ca acasa : sushi cu sos de vin de porto din '96 , coaie de papagal cu mango , somon fume cu lime ( asta e momentul in care unchiul paul din baicoi isi aduce aminte cum prindea , la lanseta , caracatita . si rechin . in olt . ce vremuri..)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu