miercuri, 11 august 2010

impresii de calatorie

tin sa multumesc pe aceasta cale , pentru cele 5 minunate zile petrecute intr-o ambianta de vis pe litoralul romanesc ( vama veche ) urmatorilor :

- familiei complete , cu reprezentanti a 4 generatii , din botosani - care a descoperit ca la vama e mai misto decat pe izlazul din capatu comunei , la rau , unde nenorocitu de primar isi baga oile la pascut . mentionez in mod special pe capu familiei care spre necazul soacra-sii a facut poze de aproape la toate fetele nesimtite care n-au avut bani si de sutien .

- grupului de turisti (de loc din mangalia) care ne-a incantat zilnic cu prezenta dar mai ales cu minunata colectie de creatii ale cantautorului si compozitorului florin salam .

- grupului de punkeri (medie de varsta 15 anisori) care cu responsabilitate se opun sistemului rigid , comunist , care te obliga sa dai 1 leu tiganoiului obraznic neplatitor de taxe care pazeste veceul , de cate ori vrei sa te pisi sau altceva . o minunata forma romaneasca de anarhie . foarte tanarul lider spiritual al grupului (16 ani) , nelu , alintat respectuos de prieteni "iron man" , mi-a explicat cu rabdare parinteasca ca vama veche nu mai e nici pe departe ce era acum cativa ani . aproape ca m-a convins.

- ospatarului de la corsarul care s-a jurat pe sanatatea ma-sii ca acu se duce la bucatarie si sugruma cu mainile lui un calcan care cu siguranta se va zbate in farfurie si dupa ce-l prajeste , asa plin de viata si proaspat este . aroganta de a manca la carciuma ne-a nenorocit stomacul 2 zile. la toti .

- primarului local care s-a ingrijit sa gasim , in fiecare dimineata , pe plaja , minunate elemente decorative ptr castelele de nisip ale copiilor nostri - tigari , sticle si capace , prezervative second hand , cacat si cioburi multicolore .

- proprietarului barului construit rapid pe locul celebrului veceu public de la stuf , bar in care poti servi senvisuri proaspete si bere la halba .

- muncitorilor de la santierul naval care , seara de seara , serveste bere la pet din punga de sub masa ,la terasa, si se ingrijeste destoinic , cu pumnu , ca roacarii si pletosii care danseaza sa fie cuminti si sa nu se ia de femei .


va urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu