duminică, 24 octombrie 2010

proiect european

paul a fost intotdeauna cel mai special dintre noi .
un tip cu cu un simt al oportunitatii extrem de dezvoltat - s-a inscris si a urmat cu succes facultatea de studii paracognitive si parapsihologice - tehnologie astrala(nu mai stiu exact titulatura dar despre asta era vorba , cu siguranta) , pe care a absolvit-o magna cum laude acu vreo 20 de ani . noi banuim ca diploma obtinuta ii permite sa piloteze orice tip de OZN inventat , ba chiar sa dea lectii de zbor oricarui doritor .

in asteptarea unui contract bun pe specializarea lui (care , culmea!!! , inca n-a aparut) , in ultimii multi ani , paul s-a indeletnicit , ca sa nu-si iasa din mana , cu tot felul de proiecte extrem de interesante , care mai de care mai practice si , evident , extrem de banoase . ultimul proiect , la care lucreaza de ceva timp - constructia unui tanc german WW2 , in marime naturala , din carton , pe un sasiu de dacia 1300 (pe care n-o are) . frumos .

fireste ca nici chiar in aceasta lume a oamenilor de succes , nascuti pentru reusita , lucrurile nu merg tot timpul perfect .
asa ca intr-o perioada mai dificila , in care senvisul cu salam costa exagerat , asa cum bine-i cunoastem simtul de a descoperi noi si noi oportunitati de castig - paul loveste din nou . are o noua idee . se duce intr-o buna dimineata la ta-su , care de cand se stie castiga ceva banuti dintr-un service improvizat undeva in afara bucurestiului , unde mestereste singur la rablele vecinilor .

are loc urmatoarea scena , in curte :

paul - tata , tre sa vorbim , am niste idei .
ta-su - ia spune , fiule .
paul - tata , esti dezorganizat , n-ai productivitate .
ta-su - ?!?
paul - cineva trebuie sa aiba grija de afacere .
ta-su - ??? !! ????
paul - io m-am gandit sa-ti fiu manager .
ta-su - o secunda , te rog . (dupa care dispare rapid in casa)

simtind succesul iminent , paul regreta ca n-are la el un trabuc pe care sa-l aprinda la finalul tranzactiei - ce scapare de amator ...


eu banuiesc ca ta-su s-a dus in casa sa aduca un draft de contract si-un pix sa semneze contractul de management .
soarta , doar intamplarea nefericita , a facut ca pe hol sa gaseasca , atarnat de-un perete , un tablou pe care de mult avea de gand sa-l mute de acolo - nu se asorta deloc cu mobila .. tablou pe care l-a luat , a iesit din nou in curte , la negocieri , si i l-a facut guler tanarului sau potential manager . biznisu s-a terminat dramatic , cu interventia vecinilor si a sefului de post .


si cica sa ai initiativa de afaceri in cacatu asta de tara ?!

Un comentariu: