miercuri, 5 ianuarie 2011

eu nu-mi doresc sa fiu mai bun .


cea mai frecventa autosugestionare de sarbatori - " la anu imi doresc sa fiu mai bun " .
nimeni nu specifica , insa , in ce sens - mai bun decat ce / cine . mai bun la ce ? mai bun la fotbal , mai bun la pat ? mai bun la gust ?!
nu , mai bun pur si simplu . adica toti ne visam mai puri , mai inocenti .

eu nu cred ca cei care-si doresc asta au facut si exercitiul de imaginatie de a-si inchipui lumea intr-un viitor in care toate dorintele de a fi mai bun , repetate obsesiv an de an , se vor fi implinit . mi se pare sumbru , fara sens si poponaristic (cel putin raportat la ce vizualizez eu)

proiectie s.f. :

din ce in ce mai buni , an dupa an , ajungem , sa zicem , in 2025 .
aici , eu unu , m-as opri cu dorinta repetitiva pentru ca n-ar mai avea obiect . n-as putea sa fiu mai bun in 2026 . sunt maxim de bun , atat de bun incat m-as fute . toti in jurul meu sunt buni . pana si vecinii de scara . de fapt nu-i mai pot numi vecini ca mi-au devenit in toti anii astia de perfectionare - frati . mosul pervers de deasupra doarme la mine de vreo 2 ani . am renuntat la usi , garduri si perdele . nu mai avem absolut nimic de ascuns si de ferit . d-aia nu mai am cafea de vreo 2 ani .

bun la suflet , am facut cadou firma mea angajatilor . buni la suflet , ei au baut-o cu niste nepoti de-ai lor . am luat exemplu de la patriciu , care si-a donat averea si afacerea poporului . asta a fost anu trecut , in 2024 .

sunt ingrozitor de plictisit . nu vad ce mi-as mai putea dori . lumea e atat de buna incat , orice-ti doresti , cei din jur se imbulzesc sa-ti ofere . asa a fost cu iahtul . i-am dat un sms lui abramovici , ca mi l-as dori - mi l-a trimis imediat in constanta ..

as fuma o tigara dar n-am . le-am dat pe toate .

mi-as dori un pumn in gura dar nu-mi da nimeni . e ingrozitor . ies pe strada si , invariabil , cativa tziganoi cu burta se reped sa ma pupe si sa ma imbratiseze plangand de bunatate .

m-as duce la o biserica dar s-au desfiintat . nu poti propavadui bunatatea unor oameni deja buni .

m-as sinucide dar sunt prea bun sa-mi fac rau . m-as lasa impuscat dar toti sunt prea buni s-o faca .
am incheiat proiectia in timp .

revenind in actualitate - ptr anul de gratie 2011 mi-as dori sa fiu mai rau . evil ! ca fraier m-am cam plictisit sa fiu .

2 comentarii:

  1. Pai vezi ma daca ti au iesit toate maselele de minte... vezi ce profund ai devenit

    RăspundețiȘtergere
  2. sub nici o forma nu comentez aici chestiuni ce fac legatura intre profunzime si gura , in general .

    RăspundețiȘtergere