duminică, 27 martie 2011

don juan de marco


natura nu s-a calicit cand m-a inzestrat cu talente . cel mai probabil , sunt produsul suprem al conspiratiei tuturor fortelor de bine ale universului .
fac abstractie de calitati banale , precum frumusete desavarsita , inteligenta , un glas angelic , cinci degete la fiecare mana , niste par pe piept . in fond , am observat , sunt calitati pe care le mai gasesti (rareori) si la mai putin daruitii sortii din jur , dar niciodata cumulate fara exceptie intr-un singur personaj , cum e cazul meu .

am invatat sa traiesc cu darurile mele (ca X men , spiderman , batman si altii asemenea mie ) . asa cum , in timp , mi-am impus sa nu uzez de ele pentru a ma ridica pe culmi , decat in masura in care pot face bine omenirii , pot crea fericire in jurul meu . ( asa cum , de exemplu , fac la karaoke , unde stiu clar ca toata lumea isi doreste sa ma asculte ore intregi - dealtfel ,cum incep sa cant, sesizez ca oamenii din jurul meu exulta pana la hohote . asta-i modul meu de a impartasi lipsitilor ceea ce eu am din belsug ).

cu tot efortul meu de a-mi stapani fortele , am totusi o calitate deosebita care se manifesta rebel . probabil ca aici ursitoarele au gresit dozajul . au pus putin cam mult si e greu de stapanit . la un moment dat m-am gandit sa amintesc de aceasta calitate in CV-urile de angajare . am renuntat , n-ar fi fost etic . e vorba de succesul la femei .

l-am simtit de mic . clocotea . prima victima nevinovata a fost o fetita din bloc . la un moment dat a simtit nevoia de nestapanit sa-mi dea o minge . eu 4 ani , ea 3.. am auzit ca nici acum nu s-a maritat ..

in generala am repurtat succes dupa succes . cine stie cate tone de ghiozdanele, carate gentil pe distante (cumulat) cat ecuatorul, am bifat ?!
era perioada in care mi-am desavarsit talentul , in scara blocului , alaturi de baietii de varsta mea , la conferintele adhoc tinute de Liviu . de la el am deslusit ,toti, taina sarutului , experimentata pe rand cu sticla de lapte - nu asa , boule , baga limba ! .
tot el ne-a invatat si care sunt partile componente ale georgianei , desenate destul de explicit pe spatele caietului de mate , cu pixu .

toate astea au facut din mine donjuanul de mai tarziu . am acumulat atata experienta in agatat , poate mii de metode , incat la un moment dat mi-era destul de greu sa ma hotarasc pe care s-o folosesc pentru a mai supune un suflet de femeie .

de exemplu "metoda casiopeea" - era fara gres . ii aratai victimei un "w" pe cer , ii spuneai doct si relaxat ca-i vorba de constelatia casiopeea . in principiu , nu-mi aduc aminte ca vreuna sa fi rezistat . toate plecau imediat , coplesite de adancimea momentului . nu faceau fata .

sau manevra "pisa-te pe ea" . era simpla , si de asemenea cu succes garantat . alegeam victima ,dupa plac - de exemplu cand se facea cercu , la dans , in tabara . ii aruncam privirea aia a mea . dupa care nu ma mai uitam la ea toata seara . invinsa , ingenuncheata , niciodata nu indraznea sa se apropie . niciodata. le decimam sufleteste . cele mai slabe , adica toate , sfarseau prin a se pupa cu vreun inferior , unu cu freza fara breton , eventual .

apoi metoda "dialog de blues" . ehee , aici eram stralucit . din nou , alegeam victima holbandu-ma la ea toata noaptea , la bairam . nu de alta , dar nu se nimerise melodia potrivita . la un moment dat , cu tupeu fantastic , ma ridicam si-o invitam la dans . cateodata acceptau . incepeam abrupt :
"cum te cheama ?" (privire de gheata , strapungatoare )
"maricica ... pe tine ?" (ha ! asta asteptam - sa-i simt slabiciunea , dependenta - e a mea !)

...pauza indeajuns de lunga incat s-o tin pe jar , sa fiarba...
"dragos" .
"frumos aici" , ziceam eu , pe la finalul melodiei .
"mda" .
si gata . atat . dupa care ma retrageam ca un leu satul , in coltul meu . ea , secerata ca spicu , derutata , debusolata , continua sa se uite la cum danseaza georgel - reparu , amintindu-si ,intre suspine , maiestria mea in a alterna ,pe ritm de lady in red , pasi de reghe , brec dens , balet si kazacioc in timp ce o si intretineam cu un acel dialog maiastru .

in fine , ar fi multe de spus ..
nu amintesc aici de metode pe care eu si prietenii mei n-am apucat sa le utilizam , la vama veche - procedul "bata de beisbol la ceafa dar usor , cat sa mai respire " sau elaborata manevra "groapa adanca in nisip , la lumina intunericului".

nu mai stiu exact cu ce metoda am rapus-o pe nevasta-mea . ce lovitura i-am aplicat . nu-mi aduc aminte .
eram la apogeu , acolo sus , unde deja femeile nu mai puteau ajunge , cand a aparut ea . ce stiu sigur este ca a fost simplu in cazul ei . practic mi-am dat definitivatul , ca sa zic asa . a durat mai putin de 9 ani s-o supun decisiv .

ce ma deranjeaza (si aici as aminti cliseul ala cu geniul neinteles , perfect adevarat insa) este ca n-are viziune . deloc , frate ! imi sugruma talentul cu egoism . merg pe strada cu ea , de exemplu , si incerc sa-i deschid ochii :

"ai vazut-o p-aia , amarata , cum se holba la mine , cum ma dezbraca din priviri ?"
"daaa , mamica , sigur ca da... hai , stai cuminte ."
.

mediocra ...

2 comentarii:

  1. Ce ne facem acum?cand ai scos toate secretele la iveala!ce facem cu viata noastra ,,,cu vama?cu tot ,nu ramane decat ...........casatoria!pentru ceilalti

    RăspundețiȘtergere
  2. Ahahahhahahaha ... acum inteleg de unde atata talent... si eu iti spuneam ca pierzi prea mult timp cu Lividakis...

    RăspundețiȘtergere