duminică, 13 martie 2011

as al zborului . top gun .


o prietena mi-a propus , in urma cu ceva timp , sa ma dau cu un avion mic . sa vad daca-mi place .adica poate ma fac tom cruise = top gun (visul neimplinit al oricarui macho la pubertate in anii 90) ? evident c-am zis da , numai c-am amanat momentul luni de zile pe motiv ca-i frig , ca ploua . ca mai bine la vara , nu ?

acuma .. , nu mai stiu exact cum am ajuns sa vorbim noi despre ore de zbor , pilotaj si adrenalina . ce presupun , totusi , este ca propunerea a venit de la ea pentru ca a simtit ca sunt un spirit liber ,ca sunt de un curaj care sfideaza teoria instinctului de conservare . ca , practic , sunt dependent de senzatii tari si mananc dimineata venin de cobra . radiez pericol .

acum ceva ani , in concediul baietesc organizat cu cumnatii mei , eram in croatia . fireste , atarnam de ore intregi la o terasa , ei inghiteau fiinte marine decedate , eu bere vie si rece .
in golful din fata noastra , animatie mare , o barca cu motor tragea cu un cablu diversi pensionari legati de-o parasuta . si-i invartea p-acolo . ne-am uitat unii la altii , noi 3 - ba , ce pizda ma-sii , noi nu facem parasutism d-asta ?
toti am zis ca da . dar cine se duce primul ? ei fiind mult prea ocupati cu inghitit fiinte marine decedate , evident , s-au hotarat ca eu trebuie sa fiu primul . si ca nici o grija , o sa filmeze ei toata isprava .

asa ca m-am ridicat semet , mi-am scos chilotii din cur , am abordat mersul si zambetul ,indelung exersate in oglinda , de pilot de vanatoare american .
baietii de pe barca m-au intrebat daca m-am mai dat cu parasuta d-asta , parasaling -le-am ras in nas ,privire fix in ochi , din nou zambetul de pilot american de vanatoare - evident ca da - dorm in parasuta , mananc parasuta , fut parasuta . asa ca baietii m-au legat in niste curele , de curele cablul care ma lega de barca , in spate parasuta . si au inceput sa ma ridice usor .

initial a fost bine . chiar mi-am zis - ete , ba , ce bine ma descurc . ce dracu s-or caca pe ei astia cu parasutismul ?! mare rahat !
vazandu-mi buna pregatire si sangele rece , baietii de pe barca m-au intrebat - ok , my friend ? - ok ! le-am raspuns , intr-o engleza perfecta .

acum a inceput nenorocirea . au tot desirat cablul ala pana m-au dat cu capu , neprofesionisti , de statia orbitala MIR (asta dupa ce un avion lufthansa m-a ocolit milimetric - pilotul m-a injurat porcos). cosmonautii s-au bucurat sa ma vada , se cam plictiseau . le-am dat tigari si ei mi-au dat un gat de votca . baieti buni . apropos , prunariu o suge . zidul chinezesc se vede mai bine din parasuta legata de barca decat de pe orbita . exagereaza .
pe la 7800 de metri , la intoarcere , m-a cuprins o nestavilita dorinta sa ma cac pe mine . cu greu m-am abtinut , nu de alta dar de la inaltimea aia riscam sa umplu de respect toata australia - si cu oamenii aia chiar n-am nimic .

mi-am adunat toata energia in dinti . sa ma tin de harnasament si de cablu. pentru ca la un moment dat mainile mi-au amortit , fireste .
intr-un moment de calm , dupa ce m-am concentrat si mi-am stavilit adrenalina si picul de teama , le-am explicat baietilor din barca cam ce simt , gesticuland cu toate membrele - aoleeeeeu , baaaaaa, da-ma jos , futu-ti parasutismuuuuuuuu maaaaa-tiiii !!! ei au ras fericiti , incantati probabil de bucuria exaltata si tipetele mele de fericire . asa ca au mai dat o tura de golf , probabil bonus . nu atat de des gasesti un client pasionat de sport extrem , nu ?

in fine , plimbarea trebuie sa fi durat , din calculele mele , 12-13 ore . nu mai mult .

ajuns pe mal , a trebuit sa reinvat sa merg . dar si sa articulez .ca un nou nascut . cei 10 metri spre terasa cu bere i-am parcurs in 4 labe , sigur pe mine . atunci am luat-o de la zero .

intors la masa ,dupa ce m-am catarat pe scaun , la berea mea , tacut , am suportat si comentariile celor 2 cumnati , ocupati inca cu inghitit fiinte marine moarte , precum ca lor le-a ajuns ce-au vazut la mine si ca ei o sa faca treaba asta cu parasailingu ceva mai tarziu . poate maine , poate altadata . hai ca mai vedem ... e timp . hai noroc !

6 comentarii:

  1. Deci, ca sa intelegi, azi noapte m-au trezit din somn niste zguduieli de pat. era sotzu, Florian, care lesina de ras, citind postarea ta, dar radea in hohote pe infundate, ca sa nu ma trezeasca nici pe mine, si nici pe copilul Sasha care doarme intre noi.
    I-am zis sa imi dea si mie sa citesc, sa rad si eu. Si am citit. si eu n-am ras pe infundate, am dat drumul la hohote... noroc ca Maimuta Blonda e antrenata cu galagia si n-a zis nici car.

    Io un singur lucru mai am de scris: esti foarte talentat, bai nene! Nu la parasutism, ci la scris! Esti fantastic! Te pupam cu dragoste!
    Laura din Piracanga

    RăspundețiȘtergere
  2. Clar: nu-i punctul tau forte, treaba cu parasutismul. In schimb... de mult nu m-am mai distrat atat, mai Dragos! Am ras cu hohote si inca nu ma pot opri :-)) Asa ca-ti multumesc! :-) E una dintre cele mai tari povestiri ale tale :-))

    Lorena

    RăspundețiȘtergere
  3. ... daca stiam ce poti, te imbatam naiba crita si te rugam sa vorbesti liber 12 ore sau pana se stinge focul de tabara, la alegere. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. E 2016 si rad cu hohote la aceasta postare pe care o citesc an de an, la aceeasi data de 13 septembrie (e bun de ceva si reminderul FB-ului)

    RăspundețiȘtergere