miercuri, 1 decembrie 2010

poveste mitologica . cum s-a transformat shiva in zamolxe cu un kil de palinca si-o pasarica tanara.

la pro tv , ieri , 1 decembrie - povestea unui roman adevarat (hihi!) - englezul cutarica (de origine indiana) venit in romania sa-si faca ferma .

asista si povestea amuzat , blazat - cum este furat de angajati , neangajati , vecini , trecatori , pasarea cerului , primar , ministerul de finante , copacul , raul si ramul - toata lumea il ciugulea .

omul , intr-o limba romana ( de apreciat !) buna - povestea ca nici curent nu mai are la ferma . s-au furat stalpii si cablurile . dar a rezolvat , are generator .

initial am avut tendinta sa cred ca pro-tv isi confirma incompetenta - adica ce treaba are 1 decembrie - romania - patriotism (de duminica cu sarmale gratis , ce-i drept ..) cu victima englezo - indiano - romana ?!
ei bine , are frate !! are !

de ce ?

- ptr ca omul este fericit in inconstienta lui.
- si-a futut viitorul alegand sa traiasca aici . ba mai mult , s-a cacat si pe viitorul spitei lui de indian reusit cu greu in anglia - a facut copii cu o romanca ..
- se uita deja impasibil cum se pisa toti pe munca si banii lui .
- declara ca de nenumarate ori i-a venit sa dea foc la tot si sa plece ..
- spune (ca orice roman) ca se simte bine in romania , totusi... - ca aici toata lumea rade (ca proastu-n targ..) si-l trateaza cu respect si egalitate ?!
(in traducere - adica ala care i-a furat mocheta din birou !!! - cu siguranta ca ii poate bea si banii la carciuma cu mare prietenie - care-i problema ?!)

in concluzie - indianul englez "cutare" , cu toata figura lui de bollywood si accentul de londra - devine ,ireversibil, un roman indolent si mucalit . adica un saxon afro-oriental balcanic cu aer ardelenesc , mancator de praz , capabil de haz de necaz ... (rimeaza)

la finalul materialului , la un foc de tabara cu cantari romanesti si beutura in curtea fermei , romanul raj kapur constata ca lemnele ce ardeau spectaculos sunt din gardul fermei . tot gardul fermei .

4 comentarii:

  1. imi place blogul tau! Referitor la articolul in cauza, as mai adauga urmatoarea tema... daca shiva ar fi descoperit din timp palinca si pasarica romaneasca, poate ca acum nu eram americanizati ci amerindieni - ei - ce zici? am mers prea departe cu rationamentul?

    RăspundețiȘtergere
  2. bun comentariul anonimului de mai devreme, acum vad si eu acest blog si ma alatur, pardon vroiam sa spun ma a - "laturi" ca sa fiu in tema generala a romaniei... astept noutati

    RăspundețiȘtergere
  3. lasa ca a descoperit traian palinca inaintea lui shiva si iata ca nu suntem italieni . nici macar atat ...

    RăspundețiȘtergere
  4. catre anonim 2 , sau 1 , in fine ...
    vin noutati ! dar vechi .

    RăspundețiȘtergere