luni, 21 februarie 2011

numai pentru gurmanzi . pentru cunoscatori .


cu vocatie de filantrop si martir , am decis azi sa ofer umanitatii o miraculoasa reteta de mancare a sotiei mele .
iubito , te rog intelege ca nu avem dreptul sa tinem asta numai pentru noi . imi asum riscul ca maine sa fiu un barbat divortat , asa cum , de asemenea , sunt pregatit sa-mi continui existenta pe o banca din gara de nord . (asta pentru ca n-am consultat-o inainte de a-i face publica revelatia gastronomica) .
va rog sa notati tot si sa lasati din tata in fiu , din mama in matusa , din nepot in bunic , ceea ce urmeaza sa dezvalui .

se numeste " MANCAREA - MISTER TOTAL " . de ce ? simplu - pentru ca niciodata nu stii ce iese .

iata cum se procedeaza (atentie la detalii!):

1. in primul rand arunci o privire plina de superioritate sotului . asta dupa ce te asiguri ca umilul puturos (care nu-i in stare decat sa piarda vremea) va compensa efortul depus de tine , gatind , in alte minore activitati casnice - adica spalat copii la cur , spalat rufe / intins ciorapei minusculi la uscat , aspirat casa , sapat curte .

2. cauti si extragi din dulap oala-minune-unicat-din-platina-batuta-cu-diamante-si capac-din-roca-selenara , facuta cadou de ma-ta (soacra-mea) . oala a costat o galagie de bani si a fost adusa din nustiuce tara exotica ca bagaj de mana in avion , spre disperarea capitanului aeronavei .

3. pui apa . cat incape .
4. pui cartofi . cati ? nu conteaza , cati vrei tu .
5. pui morcovi . cati ? nu conteaza , cati vrei tu .
6. pui o telina intreaga . da una mare de tot .
7. cauti in frigider un pui intreg . daca nu ai,nu conteaza,arunci in oala orice altceva . de exemplu pate de ficat , merge si branza de burduf . poti sa pui si unt . sau parizer .
8. pui sare . dupa gust .
9. daca ai bors pui bors . daca n-ai bors nu pui bors .
10. amesteci vartos .
11. pui capacul la oala-minune-unicat-din-platina-batuta-cu-diamante-si capac-din-roca-selenara , facuta cadou de ma-ta (soacra-mea).
12. lasi sa fiarba pana suna alarma de gaze sau pana ce continutul capata o textura si-o culoare dubioasa . miros asemenea .
13. te superi grav la remarca idioata a sotului fericit de cat de bine arata ciulamaua , iubito . e ciorba .
14. comanzi de urgenta o pizza sau mancare chinezeasca .

gata .

2 comentarii: